Over EDW Technics

Dit bedrijf is opgezet door Emiel de Wild. In 2002 begon ik aan de opleiding VMBO in de richting elektrotechniek, hierbij kwamen elektrische installaties theoretische en praktisch naar voren. Na het behalen van deze opleiding ben ik gestart op het Graafschap College te Doetinchem met de opleiding MBO Mechatronica niveau 4.
Nadat ik ook deze opleiding succesvol had afgerond, ben ik zes jaar werkzaam geweest bij de Koninklijke Luchtmacht. Voor deze werkgever was ik werkzaam in het binnen en buitenland. Bij de koninklijke luchtmacht was ik werkzaam als specialist gronduitrusting. Binnen dit vakgebied was ik verantwoordelijk voor het preventief en correctief onderhoud van vliegtuig gerelateerde grondsystemen. Doordat dit vakgebied uit verschillende disciplines bestaat, was het een baan met veel afwisseling binnen de verschillende soorten technieken.

Ik werkte met Elektrische, Hydraulische, Pneumatische, Koeltechnische installaties. Sommige installaties werden aangedreven door brandstofmotoren, deze vielen tevens binnen mijn vakgebied. Professionaliteit en collegialiteit was de rode draad binnen de organisatie. Er werd verwacht dat wij altijd klaar stonden, om werkzaamheden uit te voeren in dienst van de luchtmacht. De flexibiliteit is terug te zien aan de hand van de oefeningen en uitzending waarbij ik mijn steen heb bijgedragen, hierbij werd verwacht dat we 24/7 inzetbaar waren.
Begin 2017 was het voor mij de tijd om de Koninklijke Luchtmacht te verlaten en ben toen gestart als werkvoorbereider bij Liandon te Duiven. Als werkvoorbereider zorgde ik er voor dat het benodigde materieel en materiaal binnen budget en op het juiste moment op de juiste locatie aanwezig was, zodat de productiewerkzaamheden goed en volledig uitgevoerd konden worden.
Dit om uiteindelijk een correcte werking van de installatie en/of netten te kunnen waarborgen. Tevens was het van belang om de werkzaamheden te beoordelen op veiligheid. Keuzes maken uit de verschillende risico beperkende maatregelen en zorgdragen voor de implementatie van deze maatregelen. Dit alles om een zo veilige mogelijke werksituatie te garanderen. Ik werkte in een omgeving met hoge voltages vanaf 10 KV tot 150KV, veiligheid stond dus altijd voorop!

Na een jaar werkzaam te zijn geweest als werkvoorbereider, ben ik er achter gekomen dat ik weer praktisch met de handen bezig wil zijn. Toen heb ik het besluit genomen om voor mezelf te beginnen. Gezien de hierboven opgesomde ervaringen ben ik er van overtuigd, dat ik een meerwaarde kan zijn voor bedrijven in de industriële sector.

Opleidingen

Een overzichtelijke weergave van alle opleidingen die ik gevolgd heb.
 • 2015

  HBO Technische bedrijfskunde Propedeuse HAN Hogeschool, Arnhem
 • 2012

  Specialist gronduitrusting Koninklijke Luchtmacht, Woensdrecht
 • 2010

  MBO Mechatronica niveau 4 Graafschap College, Doetinchem
 • 2006

  VMBO Elektrotechniek Arentheem College, Arnhem

Cursussen

Een overzichtelijke weergave van al mijn gevolgde cursussen.
 • 2017

  BEI LS/BHS (VOP HS)
 • 2017

  VCA VOL
 • 2015

  Kenteq praktijkcoach
 • 2012

  Specialist gronduitrusting
  o Pneumatiek
  o Hydrauliek
  o Elektrotechniek
  o Brandstofmotoren
 • 2012

  Koelinstallaties categorie 1 (STEK/F-gassen)
 • 2012

  NEN 50110 / NEN 3140

Laten we onze krachten bundelen, om van uw project een succes te maken!


Neem direct contact op